Szeged-Algyő, Sirály utca 6-8. Tf: +36 20 3121423
TÖBBEN KÉRDEZTÉK TŐLÜNK!

"Jól tudjuk, hogy most nem kötelező a műszaki vizsgáztatás?"

A műszaki vizsga érvényessége a veszélyhelyzet hatályát követő 15 napig fennáll.
Azonban van ezzel a szabállyal, és így a műszaki érvényességgel kapcsolatban két roppant fontos tény, ami mellett nem mehetünk el.

Az első, a rendelet úgy fogalmaz, hogy a magyar állampolgárok Magyarország területén hatályos, lejáró hivatalos okmányaira érvényes ez a szabály. Ez azonban egyértelműen a vállalkozásokra, cégekre nem vonatkozik. Így számukra továbbra is kötelező gondoskodni a műszaki érvényesség lejárata előtt annak meghosszabbításáról.

A másik egy olyan probléma, ami nem ebben a pillanatban fog jelentkezni, épp ezért fontos, hogy erre is felhívjuk a figyelmet. Ugyanis ha valaki a veszélyhelyzet megszűnését követő 15 napban próbálja meg az autóját műszaki vizsgáztatni, akkor nem csak azokkal kell versenyeznie időpontért, akiknek épp abban a 15 napban jár le a műszaki vizsgája, és meg akarja hosszabbítani, hanem mindenki mással, aki a veszélyhelyzet alatt elhalasztotta ezt.

Tehát működnek a vizsga- és szervizpontok.
Maga a kijárási korlátozásokról szóló rendelet külön nevesíti a gépjármű karbantartást, szervizelést, és maga a kormányfő is külön kiemelte a gépjárművek fontosságát e nehéz időszakban. A mobilitás ráadásul jelen helyzetben nemcsak alapvető szükséglet, hanem bizonyos esetekben megkerülhetetlen eszköz a védekezésben. Arról nem is beszélve, tetszik vagy sem, az autó használata járvány esetén előnyösebb a tömegközlekedés igénybevételénél.

A veszélyhelyzet előírásainak megfelelően, a javasolt biztonsági intézkedés maximális alkalmazásával, betartásával folyamatosan működünk. Minden ügyfélszolgálati és tájékoztatási munkánkat átszerveztük, így most elsősorban telefonon és online elérhetőek vagyunk. Célunk, hogy a járvány terjedésének akadályozása mellett végig az autósok mellett álljunk. Főoldalra!